A new hope

Yleisön kuuluisi saada nautittavia ja kiinnostavia elämyksiä esityksistä. Elämyksiä, jotka herättävät mielipiteitä ja joista on myöhemmin mukava keskustella, sekä luoda yhteistä pohdintaa. Nämä ovat kokemuksia, jotka tarjoavat hetkellisen irtaantumisen meidän jokapäiväisestä oravanpyörästämme. Näitä ajatuksia pohtien on taiteellinen johtaja Ville Valkonen koonnut nykyisen Ballet Finlandin esittämään tanssitaidetta parhaimmillaan. Seurue koostuu taitavista ja sisukkaista tanssijoista, jotka ovat kaikki valmistuneet ammattibalettitanssijoiksi. He esittävät lukuisia eri koreografioita, joiden tarkoitus on herättää uudenlaista kiinnostusta alaa kohtaan. Me emme vaadi yleisöltämme tanssitietoutta tai ymmärrystä alaa kohtaan, vaan meitä kiinnostaa löytää se mikä saa suomalaisen yleisön syttymään. Tehdään siis yhdessä tanssitaidetta, koko Suomi mukana!

Ballet Finland: Art in progress

Sisulla ja halulla tuomme uutta energiaa suomalaiseen balettiin

Ballet Finlandn historia alkaa vuodesta 2007, jolloin Sami Saikkosen perustama ja johtama Pieni suomalainen balettiseurue aloitti. Toimintaan kuului tarjota esitysfoorumi ammattilaisen koulutuksen hankkineille vapaan kentän balettitanssijoille. Tämä mahdollisti paikan niille, jotka vielä etsivät paikkaansa alalla. Pieni suomalainen balettiseurue tarjosi myös työskentelymahdollisuuksia koreografeille, joita kiinnosti klassisen baletin koulutukseen pohjautuvan, suomalaisen ja nykyaikaisen tanssiajattelun vieminen eteenpäin. Vuosittain Seurue tarjosi kymmeniä esityksiä teattereissa, festivaaleilla, tapahtumissa ja yksityistilaisuuksissa järjestäen myös esityksiä ulkoilmanäyttämöillä sekä työpajatoimintaa mm. kouluissa, vanhainkodeissa ja päiväkodeissa. Pienen suomalaisen balettiseurueen tavoitteena oli kasvaa ja kehittyä aktiivisesti toimivaksi ammattilaisten balettiryhmäksi, joka esiintyy kaikkialla Suomessa ja vierailee omalla ohjelmistollaan myös ulkomailla. Tanssiryhmän taustaorganisaationa toimi ja toimii edelleen kannatusyhdistys.

Ballet Finland: Art in progress

Nyt ryhmä on saavuttanut edelliset tavoitteensa ja jatkaa niiden kehittämistä. Sami Saikkosen nimittämä uusi taiteellinen johtaja Ville Valkonen on luonut ryhmästä Ballet Finlandin kokoamalla entistä vahvemman ja taidokkaamman kokoonpanon. Tänäkin päivänä ryhmä tarjoaa baletin ammattilaisille harjoittelu- ja työskentelymahdollisuuksia: vaikka Ballet Finlandiin kuuluu tällä hetkellä alle kymmenen varsinaisen tanssiryhmän tanssijaa, tarjoaa se lukuisille ammattiin valmistuneille mahdollisuutta harjoitella ja ylläpitää taitoaan viisi kertaa viikossa vuokraamissaan tiloissa. Pidämme siis huolta, että varsinkin nuoret valmistuneet eivät jää ilman ohjausta, vaan saavat meiltä tukea ja mahdollisuuksia työllistyä alalla. Olemmekin työllistäneet tähän mennessä jo yli 30 tanssijaa vuosien saatossa.

Ballet Finland: Art in progress

Tule katsomaan ja inspiroidu

Esityksissä Ballet Finland ei tingi tasosta, vaan pyrkii aina saamaan aikaan parhaan kokemuksen yleisölleen. Seurueen tanssijat harjoittelevat aina, kun voivat, vaikka talkoo voimalla. Joskus emme saa tarpeeksi ansiota verrattuna harjoitusmäärään, mutta kuten Valkonen toteaa: “Hyvin harjoiteltu työ on aina sijoitus tulevaisuuteen.”. Balettiseurue pyrkii tuomaan aina mahdollisen monipuolista esitystoimintaa Suomen yleisölle, jotta koko maa voi kokea jotain uutta ja raikasta.

Ballet Finland: Art in progress

Taiteellinen johtaja Ville Valkonen toimii myös ryhmän pääasiallisena koreografina, vaikka itse haluaakin, että Seurue tekisi töitä myös mahdollisimman monen muun koreografin kanssa. Nykyiseenkin esitysmateriaaliimme kuuluu lukuisia eri koreografioita, joiden tekijät ulottuvat Suomesta Ranskaan saakka.

Ballet Finland: Art in progress

Olemme, elämme ja liikumme tanssia. Haluamme, että Suomi syttyy uudella tavalla balettia kohtaan meidät nähdessään!

Ballet Finland: Art in progress