Henkilökunta

Jouka Valkama

Taiteellinen johtaja ja koreografi

Jouka on pitkän uran Suomen Kansallisbaletissa tehnyt tanssija-koreografi. Hän aloitti Ballet Finlandin taiteellisena johtajana vuoden 2019 alussa.

Ville Valkonen

Vieraileva tanssija ja koreografi

Ville

Ville Valkonen on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitoksesta vuonna 2007. Valmistumisensa jälkeen hän on tanssinut mm. Viron Kansallisbaletissa, Suomen Kansallisbaletissa, sekä Englannissa ja Saksassa lukuisissa eri teattereissa.

Valkonen aloitti koreografin uransa teoksella Loisto, joka ensiesitettiin Nürnbergin kaupunginteatterissa vuonna 2011. Tämän jälkeen koreografin ura on jatkunut Suomessa, missä Valkonen on tehnyt lukuisia koreografioita Ballet Finlandille, Suomen Kansallisbaletille sekä Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokselle. Tunnetuimpia Villen teoksia ovat mm. Seitsemän (Ballet Finlandille), Cluster of Flowers (Suomen Kansallisoopperan balettioppilaitokselle), Leaving for Good (soolo Helsingin Kansainväliseen balettikilpailuun), So You Think You Can Move (Yhteistyönä Suomen Kansallisbaletille sekä Ballet Finlandille) sekä From Winter to Spring (Ballet Finlandille).

Ville on tanssinut Ballet Finlandin kanssa vuodesta 2013 lähtien. Tammikuusta 2014 joulukuuhun 2018 Ville toimi myös ryhmän taiteellisena johtajana. Tällä hetkellä Ville työskentelee pääosin Japanissa, mutta vierailee Ballet Finlandissa aika ajoin tanssijana ja koreografina.

”Kun tanssin, sieluni on vapaa toteuttamaan itseään ja huoleni häviävät. Tanssi on minulle ilmaisukeino, jolle antaudun täysillä. Se on pakokeino tästä jokapäiväisestä oravanpyörästä. Hetki, jonka haaveet ja rakkaus luovat.”

Inka Hulkko

Tanssija

Inka

Inka Hulkko on opiskellut Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa pienestä pitäen. Opinnot jatkuivat vuodesta 2001 aina vuoteen 2012 saakka, jolloin Inka valmistui tanssijaksi kolmivuotisen ammatillisen koulutuksen päätteeksi.

Inka liittyi Ballet Finlandin henkilökuntaan heti valmistumisensa jälkeen vuoden 2012 syksyllä.

”Tanssin, koska se antaa minulle voimaa ja avaa ovet uuteen maailmaan. Lavalla oleminen on melkeinpä paras tunne mitä tiedän.”

Tuomas Hyvönen

Tanssija

Tuomas

Tuomas Hyvönen on aloittanut ammatillisen uransa tanssijana Suomen Kansallisbaletissa valmistuttuaan Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2007. Vuosina 2006-2010 hän esiintyi Kansallisoopperan lavalla lukuisten tunnettujen koreografien teoksissa.

Kansallisbaletista tie johti Eurooppaan, ensin vierailijaksi Salzburgin Balettiin Itävaltaan ja sieltä solistitanssijaksi Saksaan, jossa hän tanssi Chemnitzin (2011-2013) ja Schwerinin (2013-2014) baleteissa.

Ballet Finlandissa Tuomas on tanssinut kaudella 2011 sekä jälleen syksystä 2014 lähtien.

”Lavalla tanssiessani tunnen itseni samalla kevyeksi ja voimakkaaksi. Tanssiessa pääsen paikkaan, johon en muulla tavalla voi päästä; siksi haluan tanssia.”

Hanna Korjus

Tanssija, harjoittaja

Hanna

Hanna Korjus on aloittanut baletin Valkeakoskella ja jatkanut sieltä Helsingin Tanssiopiston erikoiskoulutusryhmään, sekä suorittanut näyttötutkinnon Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksessa valmistuen tanssijaksi vuonna 2006. Hän on syventänyt opintojaan myös Tallinnan Balettikoulussa vuosina 2006-2007. Lisäksi Hanna on valmistunut Somatic pilates- ohjaajaksi. Vuosina 2007-2010 Hanna toimi freelance-tanssijana Suomessa, jonka jälkeen vuodet 2010-2013 hän työskenteli Chemnitzin baletissa erilaisilla sopimuksilla.

Ballet Finlandin kanssa Hanna on työskennellyt Seurueen perustamisesta saakka vuosina 2007-2010 ja uudelleen vuodesta 2013 lähtien. Syksystä 2013 hän on toiminut myös ryhmän harjoittajana.

”Tanssissa kiehtoo sen loputtomat mahdollisuudet kehittyä ja parhaimmat fiilikset saa ehdottomasti kun pääsee kunnolla heittäytymään esityksen tunnelmaan.”

Timo Korjus

Tanssija

Timo

Timo Korjus on Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksen kasvatti vuosilta 1995-2007. Lisäksi hän on täydentänyt opintojaan Europa Danse nuorisoryhmässä vuonna 2005 esiintyen ympäri Ranskaa. Valmistuttuaan tanssijaksi Timo on työskennellyt Suomen Kansallisbaletissa erilaisilla sopimuksilla vuosina 2006-2010, sekä uudelleen teoskohtaisena tanssijana syksystä 2013 eteenpäin. Vuodet 2010-2013 Timo työskenteli Chemnitzin baletissa solistisissa tehtävissä.

Ballet Finlandin kanssa Timo on tanssinut vuodesta 2013 lähtien.

”Tanssin, koska näytöksistä saamaani tunnetta en ole löytänyt vielä muualta.”

Tiia Huuskonen

Tanssija

Tiia

Tiia Huuskonen on valmistunut tanssijaksi Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitoksesta vuonna 2007. Valmistumisensa jälkeen hän on tanssinut Suomen Kansallisbaletissa vuosina 2007-2010. Kansallisbaletista Tiia siirtyi Sveitsiin Ballet Junior de Genéve ryhmään. Syksystä 2011 lähtien Tiia on työskennellyt Suomessa freelance-tanssijana

Ballet Finlandissa Tiia on tanssinut vuodesta 2011 alkaen.

”Tanssin, koska sanat ovat niin rajallisia. Nautin liikkeestä ja siitä, että lavalla voin olla mitä vain!”

Yuko Valkonen

Vieraileva tanssija

Yuko

Yuko Valkonen on opiskellut balettia ympäri maailmaa mm. London Studio Centre koulussa Englannissa, Centre d’art chorégraphique franco-japonais koulussa Ranskassa sekä Kawaguchi Yuriko Ballet Schoolissa Japanissa.

Valmistumisensa jälkeen Yuko on tanssinut European Balletin kanssa vuonna 2009, Vienna Festival Balletin kanssa vuosina 2012-2013 sekä Cork City Balletin kanssa vuosina 2014 ja 2015. Uransa aikana Yuko on tanssinut myös useita solistisia rooleja.

Ballet Finlandin kanssa Yuko on tanssinut syksystä 2016 lähtien.

”Näyttämöllä tanssiessni tunnen olevani todella elossa ja vapaa. Musiikki vie minut mukanaan, ja se on yksi parhaista tunteista, jonka tiedän.”

Marcus Björkbom

Tanssija

Marcus

Marcus Björkbom aloitti tanssiopintonsa showtanssilla StepUp Schoolissa. Showtanssin parista tie vei Suomen Kansallisoopperan Balettioppilaitokseen, josta Marcus valmistui tanssijaksi keväällä 2016.

Marcus on työskennellyt valmistumisensa jälkeen Suomessa freelance- tanssijana. Hän on myös kaksinkertainen showtanssin SM-kultamitalisti vuosilta 2009 ja 2010.

Ballet Finlandin kanssa Marcus on tanssinut keväästä 2016 lähtien.

”Liikkuminen on minulla veressä, pidän haasteista, ja siitä energiasta minkä yleisö antaa esiintymisen jälkeen”