Kausi 16-17 paketissa!

So you think you can Muuv työpajat pyörivät Ballet Finlandin aamuohjelmistossa koko kauden. Mikä onkaan hienompi tapa aloittaa ”Muuv-kausi” kuin liikuttaa yli 7000 nuorta School Action Day’ssä Espoossa elokuisen auringon alla. Villellä oli tuolloin tiukka päivä: nimmarit piti jättää jakamatta, kun hän taksilla kirmasi Kansallisoopperaan ja suoraan ulko-ovesta lavalle CircOperan pääharjoitukseen.

 

CircOpera, mahtava spektaakkeli! Ballet Finland otti kauden ensimmäisessä ensi-illassa haltuunsa suurimman lavan, jolla se on toistaiseksi esiintynyt. Ville loi virtuoottisen balettikoreografian Kansallisoopperan suurelle näyttämölle osaksi CircOperan viihdyttävää kokonaisuutta. Teosta varten Ballet Finland järjesti kansainvälisen haun tanssijoille ja riviimme astuikin kaksi vahvistusta Japanista. Suurelle näyttämölle pitää mennä suurella joukolla tanssijoita 😉

 

Espanjalainen kuuma koreografinimi Fernando Troya haastoi Ballet Finlandin tanssijat uusiin ulottuvuuksiin koreografiassaan Uncertain Distance, joka esitettiin lokakuussa 2016 Kansallisoopperan Alminsalissa. Fyysinen liikekieli ja intensiivinen harjoitusprosessi pakottivat tanssijat etsimään äärirajojaan. Ensi-illan jälkeen oli helppo hymyillä 🙂 Alina summasi ajatuksiaan prosessista Ballet Finlandin blogissa. Myös katsomosta heltisi kirjallista tekstiä. Lopputulos näyttämöllä sai erään katsojan kirjoittamaan mielenkiintoisen viestin.

 

Ballet Finlandin ensimmäinen ulkomaankeikka suuntautui marraskuussa Kroatian kansallisteatterin näyttämölle Rijekaan. Suomen suurlähettilään Timo Rajakankaan kutsumana seurueemme kävi menomatkalla Zagrebissa nauttimassa Suomen Suurlähetystön vieraanvaraisuudesta. Vastavuoroisesti tarjosimme Rajakankaalle seurueineen vain parasta, kun Seitsemän ja Red Light Drowning esitettiin täyteen myydylle katsomolle Rijekassa.

 

 

Suomen itsenäisyyden juhlavuosi 2017 startattiin asiaankuuluvalla teemalla: Mannerheim ja Suomi-neito Finlandiatalon loppiaisen Strauss-konsertissa. Tuomas ja Inka heittivät huulta MTV3:n iltauutisten loppukevennyksessä, josta tämä kuvankaappaus.

 

Ballet Finlandin toiminta ei olisi mahdollista ilman laajoja verkostoja, joita erityisesti taiteellinen johtajamme Ville koko ajan luo. Ilman kunnon avustusta toimivalle ryhmälle verkostoituminen on elinehto. Tanssija-harjoittajamme Hanna toimii tällä hetkellä Tanssin Talon balettilähettiläänä tavoitteenaan yhtenäistää Suomen baletin kenttää ja auttaa Tanssin Taloa luomaan keskusteluyhteys genremme toimijoihin. Hannan ajatuksia baletista ja baletin kentästä on koottu Tanssilähettiläiden esittelyhaastatteluun. Käy lukemassa se täältä!

(kuva Paula Partanen)

 

Leffassa käydessäsi saatat bongata Tuomaksen loikkimassa valkokankaalla. Kyse ei ole Hollywood tuotannosta, mutta melkein…

 

Kun pääsee meidän kanssa Muuvailemaan voi yhtyä Keski-Uusimaan toimittajan otsikkoon: hikoileminen on coolia 

Alla palautetta Muuvailijoilta:

Oli kivaa ja hauskaa kokeilla uutta juttua ja suunnitella omaa tanssiesitystä 🙂

 

Ihanan energisiä ja innostavia ja inspiroivia ohjaajia! Monipuolinen ja hauska tunti, oli kiva päästä tekemään omaa koreografiaa ja tanssimaan täysillä. Tuli ikävä omia tanssiaikoja. Kiitos!

 

Oli tosi kivaa, tuntu et ryhmähenki kasvo 😀 Huomas et kaikilla oli hauskaa ja kun itekkin harrastan tanssia nii oli kiva et muutkin pysty kokeilee.

 

Ballet Finland tarjosi pääsiäisviikolla mukavaa vaihtelua perinteisiin aamutunteihin, kun se kutsui tanssija-koreografi Marjaterttu Willmanin pitämään kolmipäiväisen workshopin. Työpaja avattiin koko tanssin kentälle ja mattimyöhäisille ilmoittautujille oli tarjota vain ”ei oota”. Alla ote Marjatertun matskusta työpajaan osallistujien tulkitsemana.

 

Haluatko oppia sen vihdoin? Kärrynpyörä on liikkeiden aatelia. Tsekkaa Villen vinkit 😉 #liikkuvakoulu ja superstar

 

Ilkka Lampi vietti huhtikuussa 40-vuotis taiteilijajuhlaansa ja järjesti Stoassa juhlagaalan. Gaalaesiintyjinä nähtiin liuta Ilkan entisiä oppilaita eli tietenkin myös Ville, Timo ja Tuomas (Inkakin pääsi mukaan 🙂 )

 

Keväällä gaalailtiin paljon! Ilkan juhlagaalan lisäksi Tanssinpäivän gaalassa Vantaan energia-areenalla huhtikuussa (Inka) sekä Jyäskylän tanssinpäivillä toukokuussa (Ville ja Tuomas). Mutta isoin gaala oli vasta tulossa… BRATISLAVASSA!

 

Toinen ulkomaankeikkamme kesäkuun alussa Bratislavassa kansainvälisellä Chorea-tanssifestivaalilla oli unohtumaton. Intiimi vanha elokuvateatteri toimi näyttämönämme. Tilan puute oli vain haaste ja jokainen neliömetri lavaa käytettiin hyväksi. Show sai arvoisensa päätöksen kun täyteen myyty ylöisö osoitti seisten suosiotaan. Ville ja Tuomas jäivät vielä esiintymään festivaalin päätös gaalaan, jonka ohjelmisto koostui Euroopan huippuryhmien (joihin Ballet Finland luonnollisesti kuuluu) esityksistä (mm. Stuttgart Ballet, Wiener Staatsballett sekä HET National Ballet). Sikäläistä mediajulkisuutta saatiin, kun paikalliset TV-kanavat repivät Villeä hihoista eri haastateluihin.

  

 

Kauden päätti Kuopio Tanssii ja Soi festivaalin sisar SATOA Kuopio food festival, jossa Tuomas ja Ville esiintyivät energialla, joka ei enää mahtunut lavalle. ”From winter to Spring” on parhaimmillaan luonnon helmassa nurmikolla esitettynä 🙂

 

Kaikille aurinkoista kesää ja vähälumista juhannusta!

Jatkamme elokuussa 😉

 

Vastaa