Perhosia Ballet Finland Summer Intensive-kurssilla

Kesäkurssin muistiinpanoja

Ballet Finland järjesti 2016 heinäkuussa kesäkurssin, joka oli pilottikokeilu 2017 isompaa varten. Tämä siis oli pienempi kokeilu ilman minkäänlaista markkinointia. Halusin, että kurssilla opeteltaisiin nykyaikaista balettia, johon tietysti kuuluu paljon muutakin kuin vain baletin akateemista opiskelua.

 

Opettajat

Balettitunteja nuorille ja ammattilaisille piti Tuomas Hyvönen. Itse taas pidin aikuisbalettitunteja samaan aikaan. Sen jälkeen meillä oli aina fysioterapiaa, jota opettivat Tuomas sekä Reetta Rönkkö, alan moniosaaja.

Modernin tanssin tunteja piti Riku Lehtopolku, joka on minuakin harjoittanut Jorma Uotisen teoksessa. Hänen oma materiaali ja todella intohimoinen meininki tunneilla välitti pakostakin osaamisen energiaa oppilaille.

Veli-Matti Saarela, trikkauksen mestari kävi meillä loppuviikosta opettamassa hurjia akrobatiatemppuja. Nykyään jokainen työtä hakeva tanssija tietää ulkomailla, että on pakko osata jotain erikoista erottuakseen joukosta. Itse opin puolessa tunnissa uuden tempun ja voin sanoa että tämä opettaja tullaan varmasti näkemään oman ryhmämme kehitystyössä.

Sami Saikkonen taas päätti kurssimme erinomaisella näyttelemistunnilla. Hän opetti nuorille metodia, jota hän opetti minullekin yli 10 vuotta sitten ja tiedän, että se saa uudet ulottuvuudet tanssijassa avautumaan.

Ballet Finland Summer Intensive

 

Mitä tapahtui?

Kohderyhmää ei ollut vaan halusimme juuri tällä kertaa katsoa minkälaista ja ikäistä tulisi paikalle. Näin osaamme kohdistaa ensi vuonna paremmin kurssiamme eri ihmisille.

Huomasin että aikuisbalettiin osallistuneet nauttivat selvästi hikisistä tunneista, joissa keskityttiin enemmän vain muutamaan asiaan kerrallaan ja annettiin aikaa keskittyä omaan tekemiseen.

Keskittyminen oli kova ja huomasin jo viikossa kuinka tunnilla ihmiset kehittyivät!

 

Ensi vuonna?

Kesäkurssi jää nyt tauolle ja ensi vuonna palataan asiaan. Sillä välillä opetus- ja vinkkivideoita julkaisemme Instagram– ja Youtube-tililtämme. Facebookkiin taas lisäämme kaiken toimintamme, joten sitä kannattaa ehdottomasti seurata. Joulun aikoihin varmaan alamme järjestellä uutta kesäkurssia ja aloitamme ilmoittautumisten vastaanottamisen. Toimintamme ei vieläkään saa minkäänlaista rahoitusta, jotta voisimme useammin järjestää kursseja, mutta se on tietenkin tavoite tulevaisuudessa.

Kesäkurssin monipuolinen tarjonta tulee erottamaan meidät tulevaisuudessa kaikista muista. Mutta samalla haluamme kehittää balettitekniikkaa uudella tavalla. Monipuoliseksi ja vahvaksi. Aion siis kutsua kaikki nämä samat opettajat uudelleen, koska meininki oli sen verran hyvä, sanoisinko erinomainen. Vuoden 2017 kurssi tulee olemaan kahden viikon kurssi ja siellä kaikki nämä opettajat pitävät enemmän tunteja vielä intenssiivisemmin.

Uuden kurssin päivämäärää ei ole vielä päätetty, mutta seuraa ilmoitteluamme kotisivuillamme osoitteessa www.balletfinland.com tai liity sähköpostilistallemme täällä niin saat tiedon ensimmäisten joukossa!

 

Osta tästä tulevat CircOperan liput ja tästä Troya/Valkonen-liput!

Vastaa